www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 22
Látogatás: 2880
I. VÁROS - FILM - EMLÉKEZET EST - A HETVENES ÉVEKTŐL NAPJAINKIG
Átlag: 0 (0 szavazat)
1TH CITY - FILM - MEMORY GALA - FROM THE SEVENTIES TO THE PRESENT
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
0 szavazat
= átlag   = szavazatod

Elsőként Bana József (Győri Levéltár igazgatója) és Katona Csaba (Országos Levéltár) szól a győri televíziózás (Győri Városi Televízió) kezdeteiről, az 1986-os induló évekről - adásrészletekkel (húsellátási problémák, reklámok, Borkai Zsolt az olimpiára készül) - és a már megszűnt televízió archívumának kezeléséről, valamint 1956 kevéssé ismert győri filmemlékeiről.

Majd Hartyándi Jenő (MEDIAWAVE Fesztiváligazgató) a 80-as évektől induló függetlenfilmes mozgalom anyagaiból mutat be egy csokrot.

Dr. Rechnitzer János, a győri Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese üdvözli a Győri Filmalap felállását és közvetíti az egyetem együttműködési szándékát a győri filmes és média szakemberképzési háttér megteremtésében. Bejelenti a következő évben induló posztgraduális szak és a két éves szakképzés beindítását.

Ezután egy győri filmpremierre kerül sor. Horváth Szilárd győri filmrendező kisjátékfilmjét tekinthetik meg az est résztvevői elsőként, majd rövid beszélgetést a szerzőkkel.

Végezetül Szomjas György filmrendező, a Magyar Filmművész Szövetség főtitkára üdvözli a Győri Filmalap létrejöttét és fejezi ki reményét, hogy egy a korai Balázs Béla Filmstúdióhoz hasonló vidéki filmműhely alakul ki a Győri Filmalap szárnyai alatt. A filmes blokk zárásaként Buzás Mihály "Kis utazás" című (első győri nagyjátékfilm, 2000) werkfilmjéből, valamint Molnár György filmrendező, Győrben - a kor illusztris szereplőgárdájával /Töröcsik Mari, Kern András, Koltai Róbert/ forgatott - "Rafinált bűnözők" című játékfilmjéből tekinthettek meg részleteket, miközben a vászon alatt már startra kész Ferenczi György és a Rackajam zenekar.

 

Rendező
Hartyándi Jenő

 Elérhetőség
Csete Orsolya
Győri Filmalap
E-mail:
További képek
Ossza meg ismerőseivel:
Film adatok

Rendező: Hartyándi Jenő

43 min. 2008 DVD, színes, szöveges, magyar nyelv

E-mail:

E-mail:

Forgatókönyv: Riporter, Reporter: Szalay Zsolt "Zsömi"

Operatőr: Bognár Alex, Molnár Máté, Szolinger István

Vágó: Hartyándi Jenő

Narrátor: Szabó Sipos Barnabás

Szereplők: Munkatárs, Co-worker: Csete Orsolya, Egri József, Fekete Péter, Hajnal Zoltán, Kádár Sándor, Pusker Péter, Opra Vilmos, Tóth Péter, Váci Melinda, Varju Nándor

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:0.20913 sec