www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu
Regionális film és televíziós archívum
Nézettség: 0
Látogatás: 3552
Story of the Girl in the Blue Dress
Átlag: 0 (0 szavazat)
A kékruhás kislány története / A kékruhás kislány története
Magyarország
E-mail Kedvenc lista
5 4 3 2 1 0 1 2 3 4 5
komoly
vicces
unalmas
izgalmas
mély
felületes
érzelmes
erőszakos
1 szavazat
= átlag   = szavazatod

Van-e a festményeknek története, lehet-e figuráinak élete? Lehet…
Picasso „Gyermek galambbal” című képéből kiindulva, több más képét összeszőve, egymásba öltve, bábosok által színpadra állítva, kockáról kockára filmre exponálva, sokak szeretetével dédelgetve, szavak nélkül elmesélve, Kiss Erzsi zenéjével térbe helyezve megszületett a Kékruhás Kislányunk és annak története.

Rendező
A kékruhás kislány története
HORVÁTH Mária

Horváth Mária 1952-ben született Pécsett, eredetileg ötvösnek tanult. 1971 óta dolgozik a rajzfilmes szakmában. A Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapító tagja. Az animációs filmkészítés szinte minden fázisában dolgozott, rendezett reklám-, sorozat- és egyedi filmeket, műsor szignálokat, foglalkozik könyvillusztrációval, plakáttervezéssel, látvány- és bábszínházi tervezéssel is. 1989-ben Balázs Béla-díjat kapott.
 

Fontosabb filmjei:

 

Az éjszaka csodái (1982), Ajtó 2 - 9 (1983-87), Magyar népmesék - sorozat (1985- 2007), Zöldfa utca 66 (1992), Állóképek (Rajzok egy élet tájairól, 2000), Mesél a kő (2004), A kékruhás kislány története (2007)
 

Néhány díj:

 

Az éjszaka csodái - Ottawai Fesztivál, II.díj (1982), Zöldfa utca 66 - Espinho, I. díj (1992), Magyar népmesék: Cerceruska – CICDAF 2004 (China International Cartoon and Digital Art Festival), Changzhou, Kína – a zsűri különdíja, Magyar népmesék: Gyöngyvirág Palkó – CICDAF 2005– a zsűri különdíja, Magyar népmesék: Hogyan telt a gyermekkorom – 8. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (2008) – a Gyermekzsűri és a Felnőtt Közönség díjaElérhetőség
VESZELSZKI Ilona
Kecskemétfilm Kft.
E-mail:
Ossza meg ismerőseivel:
Hasonló filmek minősítés alapján


5 (1)
Vizen 2008
animáció GAÁL Fruzsina (Magyarország)
Filmem célja a férfi és női kapcsolatok felvázolása iróniával és humorral, három és fél percben. A törtenet igazaból egyszerű: egy férfi es egy nő ülnek egy csónakban, meghatározhatatlan helyszínen, hiszen a horizont nem látható, és az ég egybeolvad a víz kékjével. A férfi horgászik, mindezek közben zajlik a dialógus, a veszekedés, a féltékenykedés, egymás felelősségre vonása, és támadása...


5 (3)
FIRKA 2012
kisjátékfilm Krausz Dávid (Magyarország)
Egy párkapcsolat rejtelmei... A rendező (Krausz Dávid), a szereplő (Kovácspál Sára) és a forgatókönyíró (Horváth Andrea) a NYME Bölcsészkarának filmes gyakorlatáról került jutalomból a MEDIAWAVE Nyári Filmtáborba.


5 (1)
dokumentumfilm CSÁKI László & PÁLFI Szabolcs (Magyarország)
Az 1960-as évek végén Magyarországon, Egerszalókon kőolajat keresve fúrásokat végeztek. Az egyik kútból a várakozással ellentétben nem olaj, hanem nagyon jó minőségű termálvíz tört a felszínre, amit azonnal elzártak. Később egy arra járó elfordította a csapot, és a víz elkezdett folyni a világba. Aztán a környékbeliek felfedezték, és medencéket építettek a helyi TSZ segítségével...


1 (2)
kisjátékfilm Koblinger Ádám (Magyarország)
Úgy hiszem a mozgóképet nem csak történetmesélésre, hanem hangulatok keltésére, érzések felidézésére is lehet használni. Ebben a rövidfilmben azzal kísérleteztem, hogy egy olyan hangulatvilágot teremtsek, ami segítségével a film megáll a talpán anélkül, hogy igazi történet kerülne a film mögé. A programot és a fiatal filmesek munkáját támogatta:


0 (0)
kisjátékfilm Samodai Zsófia (Magyarország)
Egy kapcsolat rejtelmei... PASSPORT CONTROL 24. MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor Kisharsány, 2012. július 30 - augusztus 5. A programot és a fiatal filmesek munkáját támogatta:


0 (0)
kisjátékfilm / zenefilm Krausz Dávid (Magyarország)
Vidéki hangulat, egy fiatal cigány muzsikus álma és a valóság... Lírai klipp Horváth Dániel "Dudu" nagytehetségű hegedűsről, szép számú fesztiválvendég statisztériájával és a Galapiat Cirque francia modern cirkusz közreműködésével. A rendező (Krausz Dávid) és a forgatókönyíró-gyártásvezető (Horváth Andrea) a NYME Bölcsészkarának filmes gyakorlatáról került jutalomból a MEDIAWAVE Nyári Filmtáborba...


0 (0)
dokumentumfilm / kísérletifilm Bóta Kata (Magyarország)
NAPLÓFILM AZ ÉPÍTÉSZ MŰHELY MUNKÁIBÓL. Támogató: Norvág Alap


0 (0)
ABC 2010
kisjátékfilm Papp Róbert (Magyarország)
A falu lányai vágyakoznak, pletykálnak, keresik párjukat... aztán jön a meglepetés! Támogató: Norvég Alap


5 (1)
dokumentumfilm Juhász Jozefa & Bogdán Zoltán (Magyarország)
Kreatív dokumentumfilm a Galapiat cirkusz kisharsányi szerepléséről. Jobban mondva film az erről készülö dokumentumfilmről. PASSPORT CONTROL 24. MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor Kisharsány, 2012. július 30 - augusztus 5. A programot és a fiatal filmkészítők munkáját támogatta:


5 (1)
PARALEL 2012
animáció Murányi-Matza Teréz (Magyarország / Románia / Szerbia)
Film adatok
Film adatok

Rendező: HORVÁTH Mária

28 min. 2007 BetacamSP, színes, szöveg nélkül

Forgalmazó: Kecskemétfilm Kft.

Forgatókönyv: Horváth Mária, Bartal Kiss Rita

Operatőr: Buglya Sándor

Animátor: Horváth Mária, Szikora Imre, Sisak Péter

Zeneszerző: Kiss Erzsi

Vágó: Csányi Mihály

Szereplők: Aracs Eszter, Bor Judit, Szabó Balázs

Kérjük, írja meg véleményét
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:Kategória
0.38815 sec